Biljardipöydän valinta

Biljardipöydän valinta

Suunnitteletko biljardipöydän hankintaa?

Biljardipöydän ostamista suunnittelevan on hyvä lukea asiat mitä kannattaa miettiä ennen pöydän hankintaa. Biljardipöydän valinta ei ole helppoa ja autammekin mielellämme parhaiten teille sopivan pöydän valinnassa. Soita tai jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää siitä millainen pöytä parhaiten toimisi teille.

Kauttamme saat:

 • Biljardipöydät sisä ja ulkokäyttöön
 • Kolikkotoimiset pöydät ravintoloihin
 • Biljardivarusteet (kepit, pallot, kolmiot, valot)
 • Asennukset

 

Tutustu biljardipöytiimme tästä!

Biljardipöydän koko

Minkä kokoisen pöydän valitsen?

Biljardipöydän kokoa mitataan jaloissa ja kun olet ostamassa pöytää on koko yksi tärkeimpiä huomioitavia asioita. Pöydän kokoa miettiessä pitää huomioida että myös itse biljardin palaaminen vie tilaa. Mittaa siis tila johon suunnittelet biljardipöydän laittavasi. Huomioi mitatessa myös korkeat (yli 80cm) korkeat huonekalut. Korkeudeltaan yli tuon mitan olevat huonekalut saattavat saa olla tiellä biljardia pelatessa.

Huomioi ostamisessa ainakin nämä asiat

Minkä verran biljardipöytä tarvitsee tilaa

Biljardipöydän vaatima tila on helppo selvittää. Pöydän vaatiman kokonaistilan pystyt helposti laskemaan lisäämällä pöydän pituus sekä leveys mittaan 2x biljardikepin pituus. Keskimäärin mittaan siis lisätään n. 300cm mutta jos käytät esimerkiksi  lyhympää 120cm:n pituista biljaedikeppiä tulisi mittaan lisätä 240cm.

Hyvän pelitilan varmistat laskukaavalla

(Biljardipöydän pituus + (2 x biljardikepin pituus)) X  ((Biljardipöydän leveys + (2 x biljardikepin pituus))

Pöydän kokoPelialueen koko cm Biljardipöydän vaatima tila  
7 - Jalkainen200 cm x 100 cm500cm x 400cm
8 - Jalkainen 226 cm x 113 cm526cm x 413cm
9 - Jalkainen 254 cm x 127 cm 554cm x 427cm

Millaiseen käyttötarkoitukseen pöytä tulee?

Valitse biljardipöytä käyttötarkoituksen mukaan. Mieti siis tarkoin millaiseen käyttötarkoitukseen olet hankkimassa biljardipöytää. Biljardipöytiä on todella moneen eri käyttötarkoitukseen. Valikoimistamme löytyy paljon erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuvia pöytiä ja avustamme mielellämme sinua valinnassa.

 • Kotikäyttöön
  • Kotikäyttöön soveltuvat pöydät. Kotiin pöytää valitsevan ei kannata ostaa halpaa pöytää sillä biljardipöytä on usein vuosia kotikäytössä. Sinun kannattaakin miettiä myös ulkonäköä, koska biljardipöytä on sisustuselementti joka kannattaa miettiä tarkoin. Kotikäytössä kannattaa miettiä ostaako pöytätasollisen pöydän, sillä pöytätaso antaa mahdollisuuden monipuoliselle käytölle kotona. Pöytätasollinen biljardipöytä voi toimia ruokapöytänä, lasten askertelualustana tai vaikka yrityksessä kokoustilan kokouspöytänä.
 • Biljardisali, Baari ja julkiset tilat
  • Kilpailukäyttöön soveltuvat pöydät soveltuvat parhaiten tähän käyttöön. Kolikkoautomaatilla varustettu biljardipöytä kerää sinulle myös helposti rahaa. Jos käytät tällä hetkellä vuokrapöytää, niin sinun kannattaa laskea paljonko ostettu pöytä tuottaisi sinulle sillä pöytiä vuokraavat firmat vievät usein 70% saadusta tuotosta.

Laadukkaan biljardipöydän tunnusmerkit

Kovaan käyttöön tulevan biljardipöydän ostamisessa kannattaa tunnistaa myös perusasiat mitkä vaikuttavat pöydän hintaan. Pöydän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat pelattavuus, ulkonäkö sekä kestävyys. Biljardipöydän valintaa helpottaksemme listasimme muutaman tunnusmerkin mistä laadukkaan pöydän tunnistaa

5-asiaa mistä tunnistat laadukkaan pöydän

 1. Pelialustan materiaali. Kivi on paras materaali biljardipöydän pelialustaksi. Kivilevy on käytetyin alusta ja sitä onkin käytetty satojen vuosien ajan pelialustan materiaalina. Tasainen kivilevy kestää ja kun verka kuluu on se helppo vaihtaa uuteen. Halvemmissa pöydissä alustamateriaalina käytettävät lastu/MDF levyt murenevat ajan saatossa
 2. Pöydän rakenne.  Hyvän pöydän tunnistaa kestävästä rakenteesta. Hyvin suunniteltu rakenne mahdollistaa veran vaihdon biljardipöytään helposti. Kantavien rakenteiden on hyvä olla massiivipuuta tai liimavaneria.
 3. Vallien taustamateriaali. Vallien tulisi myös olla massiivipuuta tai vaneria sisältä ja vallien tulisi olla helposti irrotettavissa.
 4. Pintamateriaali. Biljardipöydön pintamateriaalia kannatta miettiä. Usein paras vaihtoehto on laminoitu pöytä sillä lakatut puumateriaalit naarmuuntuvat helposti käytössä.
 5. Koreilla vai kourulla. Pöytää katsellessa huomaat että pöytiä on pallokourulla sekä koreilla varusttuja. Pallokouruilla varustettu pöytä on kalliimpi, mutta kourut keräävät pallot pöydän päähän, mistä ne on helppo poimia uuden pelin aloittamiseksi.

Tutustu biljardipöytä valikoimaan

Hanki biljardipöytä osoitteesta Pohjavirta.fi

Toimitamme laadukkaat biljardipöydät ja varusteet kovaan käyttöön

 • Biljardipöydät sisä ja ulkokäytöön
 • Biljardikepit, kolmiot, pallot ja muut varusteet
 • Valaistus

Ota yhteyttä

Mietitkö biljardipöydän hankintaa ja haluat kysyä meiltä lisää? Jätä yhteydenotto niin olemme sinuun yhteydessä!